Ben van der Sijde

Meelopen met

Schadecalculator bij Schadenet De Koning

Ben van der Sijde is al 6 jaar werkzaam bij Schadenet De Koning en vervult nu de rol van schadecalculator. Als schadecalculator is Ben onder andere verantwoordelijk voor het contact met verzekeraars, het bestellen van onderdelen en heeft hij veel klantcontact. Wij lopen een ochtend met Ben mee.

1. Er is een nieuwe auto met schade binnen gekomen, ik ga naar buiten om deze te inspecteren en ik maak duidelijke foto’s van de schade. Dit moment gebruik ik om te beoordelen wat er allemaal moet gebeuren om de auto weer in perfecte staat de weg op te krijgen.

2. Met de gemaakte foto’s ga ik vervolgens aan de slag in het calculatieprogramma. Hierin geef ik nauwkeurig aan wat er hersteld of vervangen moet worden. Het is belangrijk dat ik hierbij accuraat te werk ga, zodat alles voor de klant glashelder is!

3. Wanneer de schade volledig is gecalculeerd stuur ik de gegevens door naar de verzekeraars of leasemaatschappijen voor goedkeuring van de reparatie. Zodra het akkoord binnen is, print ik een werkorder, bestel ik alle benodigde onderdelen en verwerk ik de reparatie in de planning.

4. Voordat de reparatie begint neem ik altijd even de tijd om met de schadehersteller de werkorder door te nemen. Op deze manier bespreken we mogelijke onduidelijkheden en kan de schadehersteller direct aan de slag.

5. Als alle schade is hersteld komt de klant de auto weer ophalen. Ik zorg ervoor dat alles perfect is afgehandeld, zodat de klant met een glimlach de deur uit gaat!

Wij zijn op zoek naar jou!

Word schadecalculator bij Schadenet

Ben jij enthousiast (geworden) over de functie schadecalculator? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega bij Schadenet De Koning in Alblasserdam. Combineer jouw passie voor auto's met klant- en servicegerichtheid en krijg de verantwoordelijkheid voor de gehele werkvoorbereiding en afwikkeling van alle schadedossiers. 

Bekijk snel onze vacature, solliciteer direct of kom vrijblijvend langs om kennis te maken!