Coördinator Bandenhotel bij Amega

Jan Ponsen

Vandaag stellen we Jan Ponsen voor, coördinator van het bandenhotel bij Amega. Jan begon zijn carrière als stagiair in de verkoop bij Van Mill en werkt inmiddels al bijna 9 jaar bij het bedrijf.

Groei binnen Amega

"Ik ben op mijn 18e begonnen als stagiair in de verkoop bij Van Mill. Na mijn stage heb ik verschillende functies vervuld, waaronder het verzorgen van autotransport en planningen. Nu ben ik coördinator van het bandenhotel. Het is fijn dat Amega je de mogelijkheid biedt om door te groeien en je verder te ontwikkelen."

Een unieke werkplek

"Mijn werkplek is een klein kantoor, eigenlijk een container, direct naast het bandenhotel. Het bandenhotel biedt plaats aan zo’n 7000 bandensets en op het terrein staan ongeveer 240 auto's in opslag. Mijn werkdag bestaat uit het klaarzetten van banden voor transport, het ontvangen van auto’s en het opruimen van teruggekomen sets."

Dagelijkse werkzaamheden

"Mijn dag begint met het lezen en beantwoorden van e-mails. Ik zorg ervoor dat alle banden klaarstaan voor transport en ontvang auto’s die naar het terrein worden gebracht. Het werk is heel veelzijdig. Soms was ik zelfs een auto als die onder de vogelpoep zit, haha!"

Wat maakt het werk leuk?

"De vrijheid en afwisseling maken mijn werk zo leuk. Geen dag is hetzelfde en er gebeurt elke dag wel weer iets anders. De veelzijdigheid houdt het interessant."

Amega als werkgever

"Amega is een echt familiebedrijf waar iedereen elkaar kent en respecteert. Je kunt altijd bij iemand terecht als er iets is, en dat maakt het een heel fijne werkgever."