Junior verkoper bij Svenscar

Ivo Singewald

Maak kennis met Ivo Singewald, junior verkoper bij Svenscar. Ivo werkt nu iets meer dan twee jaar bij Amega en brengt zijn passie voor de automotive branche dagelijks tot uiting.

Van purser naar de autoverkoop

"Ik heb de opleiding voor Purser gevolgd, waarbij je als leidinggevende aan boord van een vliegtuig werkt en veel van de wereld ziet. Dit trok me erg aan omdat ik graag met mensen werk. Maar toen de coronapandemie uitbrak tijdens mijn stage, kwam de reiswereld stil te liggen en kon ik mijn diploma niet in de praktijk brengen. Na een korte tijd als leidinggevende in een winkel te hebben gewerkt, wat niet mijn ding was, besloot ik mijn andere passie te volgen: de autowereld. Dat was een goede keuze!"

Werken in een hecht team

"Ons sales team bij SvensCar bestaat uit vijf man: drie verkopers, één junior verkoper (ik dus!) en één sales assistent. We werken in een mooie, ruime showroom waar onze modellen goed tot hun recht komen. We hebben een sterke band binnen het team. We houden van gezelligheid, maar zorgen er ook voor dat we scherp blijven. Samen met mijn collega’s uit de werkplaats vormen we een goed presterend team. Dit is vooral belangrijk bij het hoge aantal afleveringen dat we bij SvensCar doen."

De dagelijkse werkzaamheden

"Elke ochtend beginnen we de dag met een kop koffie en bespreken we wat we die dag kunnen verwachten. We verdelen de afleveringen en zorgen ervoor dat proefritten en andere afspraken op tijd klaarstaan. Mijn taken variëren van het verkopen van auto’s en het importeren van occasions, tot het adverteren van de voorraad en het afleveren van auto's aan klanten. Het is echt een veelzijdige functie waarin je je nooit hoeft te vervelen!"

Wat maakt het werk leuk?

"Het contact met klanten is absoluut het leukste aan mijn werk. Je bouwt vaak een band op met mensen, en als ze later weer langskomen voor onderhoud of een vraag, zie je hoezeer ze onze persoonlijke service waarderen. Dat geeft me echt voldoening."

Amega als werkgever

"Amega is een geweldig bedrijf om voor te werken. Ze bieden veel doorgroeimogelijkheden en de collega’s zijn top. Wat ik ook mooi vind, is dat Amega zich niet alleen inzet voor het personeel, maar ook voor de maatschappij. Dat maakt het extra bijzonder om hier te werken."